Register
ma/23/sep/2019 : 09 : 55

Nieuws:

Beste gast, in totaal ziet u 25 topics die wij voor u hebben open gezet.  In totaal hebben wij 226 topics, met nog veel meer foto's, filmpjes, verhalen etc.  Wilt u meer zien, registreer u dan gratis op https://kroonvaardersforum.com
Re: WELKOM NIEUWE LEDEN

Gestart door groot, zo/ 9/sep/2007 : 14 : 02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

willem visser

Hoi Wendy,

Ik weet niet of je het monsterboekje van je vader in het bezit hebt, zo ja dan kan je dat plaatsen bij de topic 'mijn monsterboekje' en dan maar hopen of er reacties komen.
GR. WILLEM V. / OLD SAILORS NEVER DIE

DJHLinnenbank

Goedenavond allen!

Mijn naam is Dominique en ik ben de kleindochter van P.A Linnenbank. Mijn grootvader was in de periode 1948 tot 1960 actief als zeeman op diverse schepen, waaronder de Oleander (Bermuda - New York, 53-56). Ik heb een x aantal monsterboekjes van hem uit deze tijd, en hij was voor een aantal maatschappijen actief waaronder Oostzee en Hilligersberg.

Daarnaast bezit ik crewlijsten van de reizen Bermuda - New York, en ben ik opzoek naar nabestaanden van de mensen die destijds met mijn opa op zee gezeten hebben. Verder ben ik uiteraard opzoek naar foto's en meer informatie uit die tijd. Wij weten als familie vrij weinig, en ik heb de meeste informatie die wij weten uit de monsterboekjes moeten halen en uit andere documenten die wij nog hebben van mijn opa.

Mijn opa is helaas in 1998 overleden.

Groetjes,
Dominique

Gerrit

Dag Dominique.

Zoals je ongetwijfeld weet is dit een KNSN forum en uit jou schrijven krijg ik niet de indruk dat jou Opa bij deze maatschappij heeft gevaren.
Het zou handig zijn als je de monsterboekjes als .jpg op dit forum laat zien, en dan vooral de naam van de schepen.
Het is wel erg lang geleden, maar je weet maar nooit.

Succes   Gerrit Hofmeijer
Groetjes Gerrit

DJHLinnenbank

Hoi Gerrit,

Ik zal ze morgen even inscannen.

Ik heb een lijst in Excel gemaakt (overgetypt vanuit 1 monsterboekje) en daarin wordt meerdere malen gesproken van de KNSM als werkgever. Dit is vooral periode 1949 tot 1954. Ik kan alleen niet goed lezen/eruit halen welke schepen dit precies waren. Ik zal de boekjes morgen even inscannen, misschien herkent iemand iets.

Mijn vader vertelde dat mijn opa het vroeger wel altijd had over de KNSM, maar dat is ook echt het enige.

DJHLinnenbank

@ Gerrit,

Ik heb één monsterboekje geupload in het topic mijn monsterboekje.

Gerrit

Ik heb het gezien, ik zal de conversatie vervolgen in de rubriek "gezocht ik zoek"
Zal de bovenstaande conversatie later verwijderen.
Groetjes Gerrit