Recente berichten

Pagina's 1 2 3 4 5 6 7 ... 10
21
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
Laatste bericht door Willem Visser - wo/14/jul/2021 : 15 : 51
Amerikaanse kustwacht neemt $ 15 miljoen aan cocaïne in beslag na achtervolging bij Puerto Rico

De US Coast Guard Cutter Joseph Tezanos loste  bijna $ 15 miljoen aan in beslag genomen cocaïne en droeg op 12 juli de voogdij over van twee mannelijke smokkelaars op Coast Guard Base San Juan, na het verbod op een snelvarend schip in de buurt van Puerto Rico. Tijdens een routinepatrouille op 10 juli ontdekte een vliegtuigbemanning van de Customs and Border Protection Air and Marine Operations twee mannen aan boord van een snelvarend schip dat verdacht werd van drugshandel. Het succesvolle verbod was het resultaat van een gecoördineerde inspanning van meerdere instanties ter ondersteuning van de versterkte drugsbestrijdingsoperaties van het US Southern Command. Het CBP-vliegtuig werkte samen met de US Coast Guard, de Caribbean Corridor Strike Force en het US Attorney's Office voor het district Puerto Rico. De Coast Guard Cutter Joseph Tezanos , opererend vanuit zijn thuishaven in San Juan, Puerto Rico, was ook op zee op een routinemissie toen het werd omgeleid om te coördineren met het vliegtuig. Reagerend op de scène, bevond de leukerd zich in de achtervolging om het verdachte schip te verbieden, dat pakketten overboord had gegooid. Werkend met het vliegtuig en de kleine boot van de kotter, hebben ze het snelle schip met succes verboden.

"Ik schrijf het succes van dit verbod rechtstreeks toe aan de nauwe interoperabiliteit die de kustwacht heeft met het CBP en de fenomenale prestaties van mijn bemanning tijdens de achtervolging, het aan boord gaan en het slepen van het snelle schip", zei luitenant Anthony Orr, snijder Joseph Tezanos commandant. "Het was een genoegen om samen te werken met de bemanning van het CBP-vliegtuig, die de kotter heeft gevectoriseerd om het snelle schip te onderscheppen." De bemanning van kotter Joseph Tezanos ging aan boord van de vermoedelijke smokkelaars en vond losse pakketten aan boord van het 24-voets snelle schip. Ze haalden ook pakketten uit het water die uit het go-fast-schip waren geworpen. In totaal heeft de bemanning van Joseph Tezanos 502 pakjes cocaïne in beslag genomen met een gezamenlijk gewicht van ongeveer 1.104 pond. "De Caribbean Air and Marine Branch waardeert haar partnerschappen die resulteren in succesvolle vangsten zoals deze", zegt Hector Rojas, directeur van de Caribbean Air and Marine Branch. "Onze agenten zullen onze geavanceerde luchtvaart- en maritieme capaciteiten blijven gebruiken om smokkelpogingen langs onze kustgrenzen op te sporen en te verbieden." De Caribbean Corridor Strike Force is een multi-agency Drug Enforcement Task Force van georganiseerde misdaad die zich richt op in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika gevestigde transnationale criminele organisaties die betrokken zijn bij de zee- en luchtsmokkel van verdovende middelen vanuit Puerto Rico. 
22
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
Laatste bericht door Willem Visser - wo/14/jul/2021 : 15 : 46
Russisch vrachtschip raakt aangemeerd schip bij aankomst in haven

Russische autoriteiten hebben een video vrijgegeven van een klein stukgoedschip dat een ander vrachtschip van het bedrijf raakt tijdens een dokongeval, waarin staat dat ze een voorlopig onderzoek naar het incident voerden.  Het vrachtschip SV Knyaz Vladimir van 5.400 dwt , geregistreerd in Rusland en eigendom van de Volga Shipping Company, was aan het manoeuvreren in de haven van Taganrog in het zuidwesten van Rusland toen het schip een ander vrachtschip aantrof , de Rusich-6 , dat aangemeerd was bij de tijd. De SV Knyaz Vladimir is een 420-voet lang schip gebouwd in 2003, dat aankwam vanuit een haven in Turkije.
De Interregionale Vervoersadministratie van Moskou van de Onderzoekscommissie van de Russische Federatie zei dat het ongeval op 7 juli midden op de dag plaatsvond toen het schip de haven van Taganrog binnenliep, die aan de noordkust van de Taganrog-baai in de Zee van Azov ligt. . Hoewel ze meldden dat er geen gewonden waren aan boord van beide schepen, liep de Rusich-6 schade op aan bakboordzijde, terwijl de SV Knyaz Vladimir boegschade opliep in de alliantie. Onderzoekers van de Rostov Transport Investigation Department inspecteerden de plaats van het incident. Ze onderzochten beide schepen en ondervroegen de kapiteins en eigenaren van de schepen om de omstandigheden en oorzaken van het incident vast te stellen.
23
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: MARITIEME VAARDAGEN/STORTE...
Laatste bericht door Willem Visser - wo/14/jul/2021 : 15 : 42
Gisteren waren Kees en Mart buitenboord bezig om de roestplekken aan te pakken.
Ik zelf was niet aanwezig vanwege andere verplichtingen, maar het blijkt dat ze ook zonder mij kunnen. :smilie_happy_thumbup:
Maar nog eventjes dan ziet de Stortemelk er als een plaatje uit.24
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: MARITIEME VAARDAGEN/STORTE...
Laatste bericht door Willem Visser - wo/14/jul/2021 : 14 : 20
Afgelopen zondag zijn er 2 afvaarten geweest, 1 van 09.30 tot 12.30 met passagiers met de groene stadspas. Deze mensen hebben het niet zo breed en voor het luttele bedrag van 5 euro wat ze zelf moeten betalen, krijgen deze mensen 3 consumptiebonnen voor frisdrank, thee of koffie. Daarnaast kregen ze ook nog 2 bonnen voor broodjes en niet te vergeten een heerlijk 3 uur durende vaartocht. Om half 2 hadden we de volgende groep al weer aan boord voor de borrelvaart. Binnen 2 dagen was het evenement al uitverkocht en was het fijn om te merken dat iedereen weer graag wilde varen! Helaas waren er een hoop mensen die zich ook nog wilde aanmelden, maar helaas door de corona was het max. 75 personen aan boord. Het is een leuke en mooie middag geworden, waar zichtbaar iedereen genoot van deze vaartocht onder het genot van een drankje en door chefkok Willem (niet ik hoor) klaar gemaakte hapjes. Wilt u ook een vaartocht met de Stortemelk maken, hou dan deze pagina goed in de gaten  https://www.rederijhetij.nl/

Aankomst Stortemelk bij pier 14


Chefkok Willem maakt voor en achter


De stadpasgids en matroos Visser houden alles nauwlettend in de gaten


Rob en Kees maken de loopplank gereed


Peppi en Kokkie - Wim Kuster en Piet Roozing de 2 polluxberen waren ook weer aanwezig


Het bovendek was goed bezet
Matroos Visser had ook zijn vrouw aan boord


Het Muiderslot


Kees had zich even afgezonderd in de bovensalon


Om daarna weer in gesprek te gaan met Wim Kuster


Het benedendek


Einde vaartocht, passagiers stappen met een tevreden gevoel van boord


Chefkok Willem houdt alles in de gaten
Op de terugweg naar de eigen ligplaats passeerde we dot mooie scheepje de "Magnifique" uit het Friese Koudum. Scheepsbouwer Walter van Berkum is een van de meest ervaren exploitanten, die al verschillende vrachtschepen heeft omgebouwd tot luxe passagiersschepen. Als trotse eigenaar van de Magnifique IV heeft hij ervoor gezorgd dat dit prachtige schip voldoet aan de hoogste kwaliteits- en comfortnormen voor fiets-vaarvakanties. Het schip is in de winter 2019/2020 gebouwd en is in 2020 begonnen met haar eerste reizen.

25
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: Re: MARITIEME VAARDAGEN/ST...
Laatste bericht door Coaster W. - ma/12/jul/2021 : 11 : 53
Was weer oer gezellig gisteren middag, aan boord van de Stortemelk, en PERFECT verzorgd. Wij mogen blij zijn dat Rederij het IJ nog bestaat en dit voor dat luttele bedrag organiseert.
We hadden twee oude polluxberen aan boord die waren aangemonsterd als bootsman en matroos O.G. En werken als of ze hun pensioenpremie moesten veilig stellen
Kees Willem ook jullie bedankt zonder de inzet van de vrijwilligers kan dit niet.

Vrg Coaster 
PS heb wel onze forumleden gemist er waren er maar vier aan boord en dat is inclusief bemanning.
26
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: MARITIEME VAARDAGEN/STORTE...
Laatste bericht door Huub. - za/10/jul/2021 : 19 : 24
Willem met een bootje bezig zijn is 10 x leuker dan naar een bootje kijken op je PC .
Ik hoop voor de Stortemelk en z'n bemanning dat de nieuwe Coronagolf niet te veel roet in het eten gaat gooien .
Maar aan boord is het houden van anderhalve meter afstand even makkelijker dan in een nachtclub dus hopelijk valt het mee .
Ik ben zelf ook volop bezig met een bootje ( we zijn gestopt met de tuinderij dus moet toch wat omhanden hebben )  veel werk maar het geeft je wel voldoening .

M.vr.gr. Huub .
27
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: Re: MARITIEME VAARDAGEN/ST...
Laatste bericht door bert-j - za/10/jul/2021 : 17 : 37
Ook van mij een pracht dag morgen
grt Bert
28
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: Re: MARITIEME VAARDAGEN/ST...
Laatste bericht door marten - za/10/jul/2021 : 17 : 32
Hoi mannen veel plezier morgen, helaas tot mijn grote spijt kan ik er niet bij zijn,maak er een mooie dag van.
Groeten mart
29
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIE...
Laatste bericht door Ron Swaab - za/10/jul/2021 : 11 : 59
Ramp in de Emiraten
Een enorm containerschip ontplofte in de haven van Dubai!Een containerschip dat voor anker ligt in een haven in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft vlam gevat.
Het gevolg was een explosie, die in de wijde omgeving van de haven te zien en te voelen was.

Er zijn geen doden of gewonden gevallen, meldt het staatspersbureau van Dubai.
Het vuur brak uit in een container op een schip dat in de haven Jebel Ali voor anker ligt.
De brand is inmiddels onder controle.

Op sociale media schrijven getuigen dat de knal enorm was.
"Heel zuid-Dubai kon hem horen", schrijft iemand op Twitter.
Ook meldt een getuige dat gebouwen door elkaar werden geschud en ramen trilden.
30
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIE...
Laatste bericht door Ron Swaab - za/10/jul/2021 : 11 : 52
Reddingsschip Ocean Viking mag met 572 migranten aanmeren op SiciliëHet humanitaire schip Ocean Viking, met aan boord 572 migranten die gered werden
op de Middellandse Zee, heeft toelating gekregen om aan te meren in de haven van Augusta,
op het Italiaanse eiland Sicilië. Dat heeft de ngo SOS Méditerranée, de eigenaar van het schip, bekendgemaakt.
De organisatie had al sinds maandag bij Italië en Malta aangedrongen op een veilige haven
waar de migranten van boord kunnen gaan.Op het schip bevinden zich in totaal 572 migranten, die bij zes verschillende missies gered konden worden.
Ongeveer 180 mensen aan boord zijn minderjarig.
De migranten waren in nood geraakt toen ze het centrale deel van de Middellandse Zee
wilden oversteken richting Europa.De Ocean Viking is het enige vaartuig van een particuliere reddingsorganisatie
dat momenteel nog actief is in het centrale gedeelte van de Middellandse Zee.
Andere schepen zijn in beslag genomen door de Italiaanse autoriteiten
of zijn in voorbereiding voor volgende missies.

Volgens cijfers van de VN zijn dit jaar al meer dan 740 mensen omgekomen
in het centrale deel van de Middellandse Zee.
Pagina's 1 2 3 4 5 6 7 ... 10